Schakel-Kracht


Wij zijn betrokken, enthousiast, professioneel met kennis &
(ervarings)deskundigheid.

 

Wij hebben onze expertise, kracht en ervaring gebundeld en werken met veel plezier samen. Ons team bestaat uit een mediator, twee oudercoaches, een kinder-&jeugdtherapeut en twee kindercoaches/ KIES-coaches.

Graag stellen wij ons aan jullie voor, klik op de foto en laat u verassen. U ziet direct wie wij zijn en waar we voor staan.


 

Dennis de Veth, de Veth mediation
MFN gecertificeerd Familie Mediator
Specialisatie in trajecten rondom Echtscheiding

Vanuit mijn werkervaring binnen de GGZ en binnen het maatschappelijk werk kwam ik steeds vaker in een traject terecht waarbij de communicatie tussen ouders niet vlot verloopt en dat het welbevinden van het kind in het gedrang kwam.
Ieder lid van het gezin heeft een eigen beleving van een situatie, het uiten van de gevoelens en de gedachten worden niet gedeeld en dan loopt het vast.

Vanuit deze ervaringen besefte ik dat ik het anders wilde doen en ben ik de opleiding tot gecertificeerd mediator gestart en heb mezelf ook gespecialiseerd in Familie Mediation. Sinds 2014 heb ik mijn praktijk de Veth mediation in Bergen op Zoom. Ik werk in de gehele regio West-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland en Zeeuws Vlaanderen.
Vanuit mijn eigen praktijk begeleid ik reguliere echtscheidingen. Ik ontdekte dat er vaak meer begeleiding nodig is, begeleiding voor het hele systeem. Niet alleen de scheiding moet geregeld worden.

Binnen het Mediation traject, welke vanuit “verder met Schakel-Kracht” wordt ingezet staat het welzijn van ieder individu, de volwassenen en de kinderen centraal. Door de samenwerking vanuit de verschillende Schakels met ieder zijn eigen expertise kunnen wij het gehele systeem goed ondersteunen zodat zij na een lastige periode weer verder kunnen.

Ik mag met jou als ouder in gesprek samen met de andere ouder van jullie kind(eren). Soms is dit om de volledige echtscheiding te regelen.
Maar ik kan ook ondersteunen bij het opstellen of aanpassen van een ouderschapsplan op een moment waarbij de relatiebreuk al langer geleden is.

Het doel is om te komen tot een resultaat waarbinnen er weer open gecommuniceerd kan worden tussen ouders en dat ieder (ouder en kind) zich weer veilig en prettig kan voelen.

Wanneer ik een traject mag afsluiten met ouders die weer in rust kunnen overleggen over de zorg voor hun kind dan is dat de kroon op mijn werk.

 

Miriam Hopmans, Empowermentor, YOUbuntu

Systemisch coach, verlies en rouw expert, mindfulness trainer, Empowerment Ibiza retreat, herstel en veerkrachtcoach.

Ik ben bevlogen, leergierig, betrokken, enthousiast, en ook beschouwend, rustig en nabij.

Nabij zijn, horen en voelen wat je vertelt, oprechte interesse voor jou als mens en dat wat jij meebrengt, dat is voor mij altijd het vertrekpunt in de ontmoeting. Ik weet uit eigen ervaring en uit de praktijk als coach dat een scheiding een impactvol life-event is wat je levenspad kan kruisen waardoor je soms (tijdelijk) flink in het duister rond kunt dolen. Verandering met als gevolg verlies zet soms je hele leven op zijn kop. Alles wat vanzelfsprekend was is totaal weggevaagd. Dat het eenzaam en angstig kan zijn en dat de wanhoop soms zo nabij kan zijn. Ondanks dat het voelt alsof je lamgeslagen bent geloof ik erin en vertrouw ik erop dat ieder mens eigen krachtbronnen bezit.

Het samen op zoek gaan en deze aanboren of opnieuw benutten kan bijdragen aan herstel en het leren leven met verlies.  Ik geloof dat het mogelijk is om rondom de scheiding een leven op te bouwen wat voor jou van voldoende waarde is. Ik vertrouw op jou en dat jij veerkrachtig bent of kan worden.

 

 

Yolande Ooms, kinder-& jeugdtherapeut, KIES-coach, volwassencoach en opvoedondersteuner.

Samen zoeken naar een nieuw evenwicht

Vele jaren heb ik met heel veel plezier als gespecialiseerde leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Daar mocht ik naast de lesgevende taken ook leerlingen, leerkrachten en studenten begeleiden.
Tijdens mijn werk als gedragsspecialist en vertrouwenspersoon binnen de school ontdekte ik dat veel kinderen wat extra ondersteuning nodig hadden op sociaal emotioneel gebied. Omdat deze meer intensieve begeleiding niet past binnen de taken van de school ben ik me verder gaan specialiseren en ben ik een eigen praktijk gestart om de kinderen en hun ouders beter te kunnen begeleiden.

Als de balans binnen het gezin even niet voelbaar is kan ondersteuning helpend zijn.

Naast de begeleiding van de kinderen/jongeren kan er opvoedkundige ondersteuning worden geboden en meegedacht worden met het opstellen van het ouderschapsplan.

Vanuit mijn praktijk, Yolande Ooms, praktijk voor kinder- en jeugdtherapie wil ik samen met ouders, het kind/de jongere zoeken naar een nieuw evenwicht waarbij ieder zijn kracht hervindt en zich voluit kan ontwikkelen.

 

 

Bregje Schonk – Rasenberg KIES-, kinder- & jongerencoach. Bregje Schonk- Rasenberg, Samen met kinderen ga ik via een gesprek, spel of creatieve werkvorm op zoek naar oplossingen en mogelijkheden rondom scheidingen en opvoedvragen. Ik coach individueel en in groepen. Dit doe ik vanuit mijn coachingspraktijk Smile4you.

 In 1994 ben ik gaan werken in het basisonderwijs als groepsleerkracht. Dat heb ik tot 2016 met veel plezier gedaan. Vanuit mijn ervaringen in het onderwijs weet ik wat een verandering bij kinderen teweeg kan brengen. Een luisterend oor en even meedenken is dan helpend. Als leerkracht in het basisonderwijs heb je daar niet altijd tijd voor. Daarom ben ik me in 2014 naast het lesgeven ook gaan specialiseren in het kindercoachen, KIES (Kind In Een Scheiding) en het coachen van kinderen met onze twee Goldendoodles Cooper en Bruno.

Als KIES-, kinder- & jongerencoach heb ik dus de mogelijkheid om extra individuele aandacht te geven. Ik neem de tijd om naar de kinderen te luisteren en zorg daarbij voor een vertrouwde omgeving en ontspannen sfeer. Zij krijgen de kans en ruimte om hun eigen verhaal te vertellen op hun eigen manier in hun eigen tempo. Ik begeleid ze hierin en maak ze bewust van hun eigen situatie.  Dat maakt coachen zo mooi en uniek.